Bereidingsinstructie melkkefir

Hoe melkkefir maken?

Er is een nieuwe bereidingsinstructie beschikbaar voor het maken van melkkefir. De instructie is in PDF-formaat en voorzien van de nodige foto's.

Momenteel gebruiken wij verse rauwe melk, direct verkregen van de melkveehouderij in de buurt.
Rauwe melkkefir kan het heilige graal zijn voor de echte fijnproevers. Het combineert de frisse enzymatische activiteit van rauwe melk met de probiotische kracht van kefir.





Nu, kefir maken met UHT-melk kan ook prima.

Kenmerken UHT-melk:

UHT heeft betrekking op ultra-warmtebehandeling en UHT-melk wordt blootgesteld aan extreem hoge temperaturen van 135 ° C gedurende 1 tot 2 seconden. Dit doodt de bacteriën in de melk, waardoor de UHT-melk kan worden opgeslagen voor zes tot negen maanden zonder koeling, zolang deze ongeopend blijft. Echter, zoals gepasteuriseerde melk, is er wat voedingswaarde verloren. Ook veel mensen vinden het een minder aangename smaak in vergelijking met die van rauwe melk. UHT-melk is ook de goedkoopste soort melk je kunt vinden.


UHT-proces

Yoghurtbloempjes bestellen

Levende biologische yoghurtbloempjes nu op voorraad. Bespaar geld en maak thuis melkkefir met onze herbruikbare biologische kefirculturen. Bekijk waarom we nummer één zijn voor Kefir Benelux. Koop hier het kefirplantje, tijdelijk met gratis verzending.

Ontvang een flinke theelepel van deze snelgroeiende melkkefirkorrels. Met een beetje liefde en zorg zullen deze kleine levende wezens naaste leden van je familie zijn. Kefirdrankjes zijn zeer rijk aan probiotica en zijn een uitstekende vervanging voor dure probiotische producten. Deze kefirkorrels worden gebrouwen in biologische melk. Veel websites bieden informatie over kefir en de vele drankjes en recepten die je van dit natuurlijke geschenk kunt maken. U kunt uw kefirdrankje maken met uw favoriete smaak.