Gefermenteerde melkkefir na 24 uur

Zelf kefir bereiden


Kefir na 24 uur. De kefir (zie foto) is gebrouwd volgens de gebruikelijke methode. Op de foto zie je verschillende lagen bestaande uit een dikke witte massa (kwark) en lichtgele vloeistof (wei). De kleur van kefir-wei kan variëren. Het kan gelijk zijn zoals getoond op de foto of het kan een heldere oplossing met weinig tot geen kleur. Kefir-wei kan zelfs een lichtgroene tint hebben. Dit is afhankelijk van de cultuur-factoren en dezelfde melk kan variabel gekleurde wei produceren.

Deze fermentatie van de kefir na 24 uur en op ongeveer 21°C (kamertemperatuur) is de meest gangbare. De verhouding van de kefirkorrels op melk was ongeveer 1 deel kefirkorrels tot 10 delen melk, verhouding 1:10. Deze verhouding wordt gegeven als een algemene richtlijn voor het aanmaken van melkkefir. De kwaliteit van melk, de aard en de activiteit van de kefirbloempjes op dat moment, met inbegrip van de temperatuur of het seizoen heeft veel te maken met het resultaat. Het observeren van de wei vertelt me wanneer de kefir klaar is om te oogsten​. De kefir is romig, glad en niet te zuur. De meeste mensen geven de voorkeur aan deze romige en gladde smaak van melkkefir. Een langere fermentatie zal weerslag hebben op de smaak en textuur van de melkkefir, de smaak zal dan meer zurig en minder romig zijn.


melkkefir na 24 uur
Melkkefir na 24 uur

Melkkefir
Kefir na 24 uur 

Yoghurtbloemetjes bestellen

Levende biologische kefirkorrels nu op voorraad. Bespaar geld en maak thuis melkkefir met onze herbruikbare biologische kefirculturen. Bekijk waarom we nummer één zijn voor Kefir Benelux. Koop hier het kefirplantje, tijdelijk met gratis verzending.

Je ontvangt 1 eetlepel verse melkkefirkorrels.

Het enige wat je nodig hebt is biologische volle melk (koe, schaap of geit) en kefirkorrels. Elke 24 uur heb je een verse partij melkkefir. Perfect voor uw dagelijkse consumptie.

Onze melkkefirkorrels zijn gekweekt in biologische volle melk en zijn nooit uitgedroogd of ingevroren geweest. Lees onze blog voor meer informatie over de voordelen van het maken van melkkefir. U krijgt ook stapsgewijze instructies met enkele tips voor het op smaak brengen van uw melkkefir.


LET OP: Haal biologische volle melk in huis. Volg je zending goed op; open de enveloppe en volg de instructies zodra je het per post ontvangt. Spoel de kefirkorrels een of twee keer voorzichtig af met volle melk. Gebruikt vervolgens het meegeleverde recept voor het maken van melkkefir.

Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van melkkefir.

* Studies gepubliceerd in het Brazilian Journal of Microbiology hebben aangetoond dat kefir-dranken antimicrobiële, antibacteriële, antitumorale, anticarcinogene en immunomodulerende eigenschappen hebben.
* Melkzuurbacteriën in melkkefirkorrels zetten de in melk aanwezige lactose om in melkzuur, wat resulteert in een pH-verlaging en melkbehoud. Dat is de reden waarom de meeste mensen met lactose-intolerantie niet alleen melkkefir kunnen drinken, maar na verloop van tijd kan het zelfs de vertering van lactose verbeteren.
* Kefir kan helpen bij het verbeteren en genezen van veel immuun- en spijsverteringsaandoeningen, zoals gastro-intestinale problemen, hypertensie, allergieën, lekkende darm, IBS en ischemische hartaandoeningen.
* Het bevat een hoog gehalte aan probiotica, enzymen, eiwitten, vitamine B12, vitamine K2, calcium, magnesium, biotine, foliumzuur en wat vitamine A en D.
* Kefir wordt langer gefermenteerd dan yoghurt en bevat daarom meer stammen van goede bacteriën die niet in yoghurt voorkomen. Kefir kan 12 verschillende stammen van goede bacteriën en 15-20 miljard kolonievormende eenheden bevatten, terwijl yoghurt slechts 1-5 stammen en 6 miljard bacteriën telt.
* Een studie toont aan dat melkkefir osteoporose kan voorkomen. Rijk aan calcium, helpt kefir botverlies te voorkomen en de botvorming te verhogen.